Julesangbøger

  Viser alle 30 resultater

  Viser alle 30 resultater

  Vores elskede julesange

  Julemusikken har en lang og rig historie, som strækker sig tilbage til middelalderen. I denne periode blev der sunget salmer og sange i kirkerne og klostrene, og mange af disse sange handlede om julen og dens betydning.

  I løbet af renæssancen og barokperioden udviklede julemusikken sig yderligere, og der blev komponeret en lang række juleoratorier og kantater af store komponister som f.eks. Johann Sebastian Bach og Georg Friedrich Händel.

  I Danmark blev de første julesange skrevet og udgivet i det 19. århundrede. Mange af disse sange var skrevet af kendte forfattere og digtere som H.C. Andersen og B.S. Ingemann og blev hurtigt populære blandt befolkningen.

  I løbet af det 20. århundrede blev julemusikken stadig mere populær, og der blev skrevet mange nye julesange og -melodier. Samtidig blev de traditionelle julesange stadig sunget og spillet, og julemusikken blev en fast bestanddel af juletraditionen i Danmark.

  I dag er julemusikken stadig en vigtig del af julen i Danmark, og der findes et stort og varieret udvalg af julemusik fra forskellige tidspunkter og genrer. Julemusikken spilles og synges i radioen, i butikkerne og i hjemmene, og den er med til at skabe den hyggelige og festlige stemning, som kendetegner julen i Danmark.